zaterdag, 28 May 2016 12:13

Max P5 in laatste training door straten van Monte Carlo

Nadat Max Verstappen zich op donderdag in de straten van Monte Carlo met de besten kon meten, reed de kersverse Grand Prix-winnaar zich in de laatste vrije training naar een vijfde tijd. Sebastian Vettel was aan boord van zijn Ferrari het snelst, gevolgd door Lewis Hamilton voor Mercedes die zijn teamgenoot Nico Rosberg voor bleef. Daniel Ricciardo nestelde zich op P4.

Als de lichten op groen gaan, kunnen de coureurs onder bijna ideale omstandigheden beginnen aan de sessie. Om klokslag elf uur zien we Max buiten de auto nog overleggen met zijn monteurs. Kimi Raikkonen is de eerste die in de openingsfase van de sessie in zijn Ferrari een tijd op de klokken zet.

Niet alleen Max staat in de pits ook zijn teamgenoot Daniel Ricciardo maakt geen aanstalten om vroeg de baan op te gaan. Iets dat we tijdens de derde vrije training in Barcelona ook al zagen. Het eerste schrikmomentje van de dag is er voor Jolyon Palmer. Bij het zwembad spint de Brit in dienst van Renault en raakt met zijn achtervleugel even de vangrail.

Door het ontbreken van beide Red Bull Racing-coureurs in de openingsfase is het aan kop stuivertje wisselen tussen beide Mercedessen en beide Ferrariā€™s. Na een kleine 20 minuten zien we dan voor het eerst beide Red Bulls op de baan. Op nieuwe ultra zachte banden nestelt Max zich na zijn eerste vliegende rondje op P6. Even later zet Ricciardo zich na zijn eerste snelle rondje op P2.

Met nog een dik half uur op de klok verbetert Max zijn tijd met een paar tienden waardoor hij een plekje stijgt. Ricciardo verbetert zich ook en neemt P1 van Rosberg over. Max is vooral erg sterk in de eerste sector en opnieuw een verbetering brengt hem naar P2. Daarmee staan beide Red Bull Racing-coureurs na een half uur aan kop van het veld.

In het laatste gedeelte van de sessie zien we gewoontegetrouw dat de teams zich voor gaan bereiden op de kwalificatie. Van de grote namen is Vettel de eerste die aan een run begint om de kwalificatie te simuleren. Op een nieuw setje ultra zachte banden zet hij zich aan kop van het veld. Max is ondertussen ook op de baan en op het moment dat hij aanzet voor zijn snelle rondje verremt hij zich bij Massenet en schaaft met zijn RB12 langs de vangrail. Hij kan zijn weg wel vervolgen en brengt zijn auto met lichte schade terug naar de pits.

In de slotfase zien we Max nog even terug op de baan en gaan beide Mercedessen nog aan de Red Bulls voorbij. Veel gele vlaggen zorgen ervoor dat men de tijden niet meer kan verbeteren. Na het maken van een proefstart zit de sessie er voor Max op en uiteindelijk is een vijfde tijd zijn deel.

Gallery

Palmer wint hectische eerste race in Monaco
Ziggo zendt GP Monaco voor iedereen live online uit
Wittmann snelste in eerste vrije training, Petrov crasht op Zandvoort
Max maakt kennis met Circuit of the Americas
DTM test op Hungaroring en Hockenheimring
VKV City Racing geeft jong  talent de ruimte
In vol ornaat: Het nieuwe Rebellion R-One LMP1-wapen