zondag, 09 October 2016 13:34

Sebastien Buemi wint seizoensopener Formule E in Hong Kong

Regerend Formule E-kampioen Sebastien Buemi heeft de seizoensopener van het seizoen 2016/2017 gewonnen. Op de straten in Hong Kong was de Zwitser eerder aan de finish dan Lucas di Grassi en Nick Heidfeld.

Het was voor het eerst dat de Formule E een race reed in Hong Kong en in de kwalificatie was het Nelson Piquet junior die de snelste was. Piquet crashte echter uit de wedstrijd, iets wat ook de als derde gestarte Jose Maria Lopez deed. Toen diens DS Virgin-teamgenoot Sam Bird mechanische problemen kreeg tijdens de pitstop, was de weg vrij voor Buemi om naar de zege te rijden.

Net als afgelopen seizoen vaak het geval was, moest Buemi nog wel een strijd leveren met Di Grassi. De Braziliaan startte slechts als negentiende, maar wist zich met een inhaalrace naar de tweede positie te rijden. Mahindra-coureur Nick Heidfeld rondde het podium af. Voor Robin Frijns verliep de kwalificatie teleurstellend, waarna hij op de laatste plaats moest vertrekken in de race. Ook hij reed echter een sterke inhaalrace in zijn Andretti-bolide, en eindigde zodoende op een mooie zesde positie.

Gallery

VKV City Racing geeft jong  talent de ruimte
Spanning stijgt bij Erik van Loon
Max ziet tweede zege op Nürburging in rook opgaan
Tim en Tom Coronel finishen 2de etappe!
Palmer wint hectische eerste race in Monaco
6H Spa: Audi boven in eerste vrije training
Giedo van der Garde erkent: "Veel zwaarder dan ik in eerste instantie dacht"
BMW krijgt vleugels, livery Antonio Felix da Costa onthuld