zondag, 09 October 2016 13:34

Sebastien Buemi wint seizoensopener Formule E in Hong Kong

Regerend Formule E-kampioen Sebastien Buemi heeft de seizoensopener van het seizoen 2016/2017 gewonnen. Op de straten in Hong Kong was de Zwitser eerder aan de finish dan Lucas di Grassi en Nick Heidfeld.

Het was voor het eerst dat de Formule E een race reed in Hong Kong en in de kwalificatie was het Nelson Piquet junior die de snelste was. Piquet crashte echter uit de wedstrijd, iets wat ook de als derde gestarte Jose Maria Lopez deed. Toen diens DS Virgin-teamgenoot Sam Bird mechanische problemen kreeg tijdens de pitstop, was de weg vrij voor Buemi om naar de zege te rijden.

Net als afgelopen seizoen vaak het geval was, moest Buemi nog wel een strijd leveren met Di Grassi. De Braziliaan startte slechts als negentiende, maar wist zich met een inhaalrace naar de tweede positie te rijden. Mahindra-coureur Nick Heidfeld rondde het podium af. Voor Robin Frijns verliep de kwalificatie teleurstellend, waarna hij op de laatste plaats moest vertrekken in de race. Ook hij reed echter een sterke inhaalrace in zijn Andretti-bolide, en eindigde zodoende op een mooie zesde positie.

Gallery

Hasse-Clot naar Manor MP Motorsport voor Eurocup Formule Renault 2.0
FIA legt stilstaande herstarts uit
Twijfels over de komst van een DTM America Series: "We hebben op zijn minst..."
Max pakt tweede tijd woensdagochtend op de Red Bull Ring
BMW krijgt vleugels, livery Antonio Felix da Costa onthuld
Denis Dupont en Cristophe Bouchut opnieuw van start in NASCAR Whelen Euroseries
Historic Grand Prix Zandvoort verheugd met fraaie startvelden Grand Prix Cars
6H Spa: Audi #1 met Lotterer/Fässler op de pole - Toyota op een seconde!
Spannende kwalificatie brengt Max op eerste startrij naast Ocon