woensdag, 05 October 2016 18:56

Berg stenen zorgt voor vroegtijdig einde in Marokko

De zware marathonetappe eist haar tol voor Erik van Loon en Wouter Rosegaar. Vol goede moed starten zij aan het tweede deel van de marathon naar Erfoud. Ondanks diverse problemen onderweg, noteren zij goede tijden met de Toyota Hilux Overdrive. Het stof van een voorganger veroorzaakt een flinke klap op een berg stenen. Van Loon houdt de auto op de wielen, maar er blijkt serieuze schade te zijn waardoor de rally te vroeg eindigt.

“Ik baal als een stekker, want we gingen erg goed,” vertelt Van Loon. “We begonnen sterk aan de etappe, maar we wisten dat het moeilijk ging worden. Gisteravond tijdens de inspectie bleek dat we een probleem hadden met onze hydraulische jacks, dus bij een lekke band moesten we de handkrik gebruiken. Dat kost veel tijd, dus dan probeer je om niet lek te rijden. Natuurlijk gebeurt dat dan toch, twee keer zelfs. Daarmee verloren we kostbare minuten. Later zitten we in het stof van een quad en klappen we op een berg stenen net rechts van de piste. Gelukkig lukt het om de auto recht te houden, anders hadden we een serieuze klapper gemaakt. Helaas hebben we nu teveel schade aan de ophanging om verder te kunnen, maar we putten wel veel vertrouwen uit deze rally.”

Van Loon en Rosegaar laten zien in Marokko dat ze snel wennen aan de nieuwe auto: “Onze snelheid was goed,” zegt Rosegaar. “Ik denk dat we gemiddeld harder hebben gereden dan vorig jaar. Erik en ik hebben veel geleerd over de auto en we kijken ook uit naar de Dakar. Maar we gaan eerst analyseren wat er precies is gebeurd en nadenken of we nog een extra test gaan plannen om de auto nog beter te leren kennen.”

Het volgende evenement voor Van Loon Racing is de RTL GP Dakar Pre-Proloog op 29 en 30 oktober op en rondom het Eurocircuit te Valkenswaard.

Gallery

Tom Coronel positief gestemd na Franse opening WTCC 2016 seizoen
Tweede kwalificatie voor de F3 uitgesteld naar zondagochtend
Max begaat eerste snelheidsovertreding
Las Moras Racing Team begint Europees avontuur op het podium
Twaalf WK-punten voor Tom Coronel tijdens WTCC in Shanghai
Mike Rockenfeller pakt eerste zege in twee jaar
9e uur - Mark Webber ontvangt een penalty voor het inhalen onder geel
Mist maakt blind: Rijden voorlopig onmogelijk op de Lausitzring
Button geeft McLaren vertrouwen op tweede testdag