dinsdag, 04 October 2016 19:51

Van Loon blij in pittige eerste deel van marathonetappe

Dat een marathonetappe een uitdaging is, dat weet Erik van Loon. De marathonetappe in de OiLibya Rallye du Maroc begint met een zeer pittige eerste dag. Een lange verbindingsetappe naar de start en daarna een moeilijke, zware proef. Van Loon en zijn navigator Wouter Rosegaar noteren een knappe achtste tijd op 18m03s van leider Nasser Al-Attiyah. In het algemeen klassement staan Van Loon en Rosegaar eveneens achtste.

“Het ging erg goed,” vertelt Van Loon. “Het was een zware dag. De verbinding was erg lang, dan is het moeilijk om de concentratie te bewaren. Daar hadden Wouter en ik geen problemen mee. De proef was zwaar, erg technisch. Een hele mooie uitdaging voor ons. Aan het eind hebben we een klein foutje gemaakt, maar zo te zien zijn er daar meer verkeerd gegaan. Vanavond moeten Wouter en ik de auto nog nalopen zodat we morgen het tweede deel goed kunnen beginnen.”

Van Loon en Rosegaar zijn blij met de Toyota Hilux Overdrive. “Ik ben verrast met de snelheid die we laten zien. Een nieuwe auto en we zitten er gewoon goed bij,” zegt Rosegaar. “Het is hier tricky, we moeten echt opletten. Maar ik voel dat we nog harder kunnen dan we nu gaan. Het lijkt erop dat we morgen ook echt aan de bak moeten, de organisatie heeft een echte marathon gemaakt!”

De deelnemers starten morgen met een verbinding van 58 kilometer, gevolgd door een stage van 315 kilometer, daarna moeten ze nog 17 kilometer tot het bivak in Erfoud.

Gallery

Preview op de Go-Pro Grand Prix of Sonoma
Verstappen start als vijfde in eerste race 2016: "Heel tevreden"
Max test woensdag in Barcelona
Champ Car hield bij bouw Panoz DP01 rekening met mogelijke fusie
Ericsson: "Ik moet absoluut ervaring opdoen"
Wittmann troeft Audi armada af in strijd om pole positie
Racing Diva's waarschijnlijk niet aan de start van 24H Dubai
Behouden rit Erik van Loon
Net geen podium voor Tom Coronel tijdens WTCC-races Japan
‘Dingetje’ kost Van Loon seconden op proloog