maandag, 03 October 2016 16:03

Van Loon geniet op eerste proef in Marokko

Na de eerste serieuze proef van de OiLibya Rallye du Maroc is Erik van Loon dik tevreden. De Toyota Hilux doet het zeer goed en de samenwerking met Wouter Rosegaar is weer als vanouds. Tijdens het eerste gedeelte van de proef noteren Van Loon en Rosegaar de zesde tijd, in het tweede deel de vijfde tijd. In het algemeen klassement staan ze zesde op 5m02s van Al-Attiyah.

“We pakken het snel op,” vindt Van Loon. “Gisteren op de proloog moesten we wat wennen, maar vandaag voelde het meteen vertrouwd. In het eerste gedeelte van de proef hadden we wel een beetje last van stof van een buggy. Maar die hebben we in het tweede gedeelte ingehaald. Het was echt genieten, de auto is super en we hebben echt hard gereden. We hebben tijdens de test geëxperimenteerd met de vering, die is echt heel goed nu! Morgen starten we aan de marathonetappe naar Erfoud, dus vanmiddag gaan we nog even doornemen wat we precies moeten prepareren.”

Op de marathonetappe vindt er namelijk geen service plaats door de monteurs. “Nee dat klopt, Erik en ik zijn op elkaar aangewezen,” vertelt Rosegaar. “Ik vind marathonetappes altijd een leuke uitdaging. Je moet consolideren, aanvallen en verdedigen tegelijkertijd. Een foutje op de eerste dag kan namelijk de rally beëindigen, maar als je te weinig risico neemt, dan val je buiten de boot. Ik verwacht wel wat tricky navigatie door het zand en duinen. Overmorgen beginnen we in het zand en gaan we richting een vallei met allerlei tracks. We krijgen het dus druk!”

De proef van morgen is 291 kilometer lang en gaat van Agadir naar het marathonbivak in de woestijn. De servicevoertuigen gaan naar Erfoud, waar ze op woensdag de deelnemers weer zullen zien.

Gallery

Oschersleben tot 2016 op de DTM kalender
Financiele boost voor Sauber: contract verlengd met Telmex
V8 Racing Renault RS01 FGT3 aan de leiding na eerste deel Hankook 12H ITALY-MUGELLO
Tom Coronel maakt indruk (P2) tijdens Argentijnse race FIA WTCC 2016!
Beide Hofor Racing Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s op eerste startrij voor eerste Hankook 12H ZANDVOORT
Max knap naar tiende tijd in eerste vrije training Austin
Sterke race brengt Max vijfde plek en eerste punten
Countryster Brantley Gilbert en Comfort Revolution hoofdsponsors van Sage Karam
Van der Ende en Ebner scoren pole posities in Competition102 GT4 European Series op Nürburgring