maandag, 03 October 2016 16:03

Van Loon geniet op eerste proef in Marokko

Na de eerste serieuze proef van de OiLibya Rallye du Maroc is Erik van Loon dik tevreden. De Toyota Hilux doet het zeer goed en de samenwerking met Wouter Rosegaar is weer als vanouds. Tijdens het eerste gedeelte van de proef noteren Van Loon en Rosegaar de zesde tijd, in het tweede deel de vijfde tijd. In het algemeen klassement staan ze zesde op 5m02s van Al-Attiyah.

“We pakken het snel op,” vindt Van Loon. “Gisteren op de proloog moesten we wat wennen, maar vandaag voelde het meteen vertrouwd. In het eerste gedeelte van de proef hadden we wel een beetje last van stof van een buggy. Maar die hebben we in het tweede gedeelte ingehaald. Het was echt genieten, de auto is super en we hebben echt hard gereden. We hebben tijdens de test geëxperimenteerd met de vering, die is echt heel goed nu! Morgen starten we aan de marathonetappe naar Erfoud, dus vanmiddag gaan we nog even doornemen wat we precies moeten prepareren.”

Op de marathonetappe vindt er namelijk geen service plaats door de monteurs. “Nee dat klopt, Erik en ik zijn op elkaar aangewezen,” vertelt Rosegaar. “Ik vind marathonetappes altijd een leuke uitdaging. Je moet consolideren, aanvallen en verdedigen tegelijkertijd. Een foutje op de eerste dag kan namelijk de rally beëindigen, maar als je te weinig risico neemt, dan val je buiten de boot. Ik verwacht wel wat tricky navigatie door het zand en duinen. Overmorgen beginnen we in het zand en gaan we richting een vallei met allerlei tracks. We krijgen het dus druk!”

De proef van morgen is 291 kilometer lang en gaat van Agadir naar het marathonbivak in de woestijn. De servicevoertuigen gaan naar Erfoud, waar ze op woensdag de deelnemers weer zullen zien.

Gallery

Tom Coronel met schrik vrij na zware crash tijdens FIA WTCC races in Vila Real Portugal
Audi in de underdog-rol: "Ik zie ons niet als de favorieten in Le Mans"
Financiele boost voor Sauber: contract verlengd met Telmex
Vanthoor en Frijns winnen ook de hoofdrace
Podium voor Van der Zande/Schultis in VS.
Aantrekkelijke kortingen tijdens voorverkoop Historic Grand Prix Zandvoort
Volop belangstelling: al bijna 70 inschrijvingen voor Hankook 24H DUBAI 2017 (12-14 januari 2017)
Groot contrast bij Mercedes: "We verwachten geen wonderen"
Teleurstellend begin jubileum raceseizoen Tom Coronel bij openingsraces WTCC in Marokko
Nieuwe Audi snelste tijdens eerste DTM testdag op Hungaroring