zaterdag, 01 October 2016 19:09

De OiLibya Rallye kan beginnen voor Van Loon

Na een uitgebreide test gisteren en de keuringen vandaag, kunnen Erik van Loon en Wouter Rosegaar niet wachten op de start van de OiLibya Rallye du Maroc. Tijdens de test hebben ze geëxperimenteerd met afstellingen en de auto beter leren kennen. De keuringen vandaag, en het lange wachten voor de échte start, horen erbij. Van Loon heeft vertrouwen in de Toyota Hilux Overdrive en kijkt met vertrouwen de rally tegemoet.

“We hebben gisteren een goede test gehad,” vertelt Van Loon. “We begonnen wat onwennig en we hadden daardoor een moeilijk beeld van hoe de auto zich zou gedragen. Maar na verschillende aanpassingen in de veerbalans en de rembalans en natuurlijk na wat meer gewenning in de auto, ging het stukken beter. Wouter en ik zijn vervolgens de auto gaan pushen en we reden echt hard. Morgen hebben we de proloog en maandag de eerste serieuze proef, dan weten we waar we staan. Maar ik weet zeker dat we veel plezier gaan beleven aan de Toyota.”

Rosegaar is het volledig met Van Loon eens: “De auto klinkt zo bruut. De mapping van de motor is perfect, dus we kunnen het volledig bereik benutten. Tijdens de Dakar mogen we met een grotere restrictor rijden, dus daarmee kunnen we sneller. Die hebben we gisteren ook even getest, maar dat is echt een wereld van verschil. Deze auto is snel, maar de auto in Dakar is bloedsnel. Ik denk dat Overdrive Racing flinke stappen heeft gezet de afgelopen periode en momenteel een sterke, competitieve auto heeft. Ik ben ook erg benieuwd waar wij staan vrijdagmiddag.”

De OiLibya Rallye du Maroc trapt morgenmiddag af met een korte proloog. Daarna zet de rally koers richting Erfoud waar op vrijdag de finish is.

Gallery

Pippa Mann met roze Dale Coyne Racing bolide in de Indy 500
Vier testsessies tijdens het seizoen
Daniël de Jong en MP Motorsport ook in 2014 in de GP2
Max over eerste F1-zege: “Heel speciaal gevoel”
Arie Luyendyk krijgt plaats in de ‘Motorsports Hall of Fame of America´
2014: Het jaar van de stratenraces: Londen, Rome, Miami, Beijing en meer
Inhaalraces Max zijn hoogtepunt van het seizoen voor zijn race-engineer
Tom Coronel maakt livery RoalMotorsport Chevrolet WTCC-auto voor 2014 bekend
Rowland pakte dominante zege in race 1, De Vries keurig tweede