zaterdag, 01 October 2016 19:09

De OiLibya Rallye kan beginnen voor Van Loon

Na een uitgebreide test gisteren en de keuringen vandaag, kunnen Erik van Loon en Wouter Rosegaar niet wachten op de start van de OiLibya Rallye du Maroc. Tijdens de test hebben ze geëxperimenteerd met afstellingen en de auto beter leren kennen. De keuringen vandaag, en het lange wachten voor de échte start, horen erbij. Van Loon heeft vertrouwen in de Toyota Hilux Overdrive en kijkt met vertrouwen de rally tegemoet.

“We hebben gisteren een goede test gehad,” vertelt Van Loon. “We begonnen wat onwennig en we hadden daardoor een moeilijk beeld van hoe de auto zich zou gedragen. Maar na verschillende aanpassingen in de veerbalans en de rembalans en natuurlijk na wat meer gewenning in de auto, ging het stukken beter. Wouter en ik zijn vervolgens de auto gaan pushen en we reden echt hard. Morgen hebben we de proloog en maandag de eerste serieuze proef, dan weten we waar we staan. Maar ik weet zeker dat we veel plezier gaan beleven aan de Toyota.”

Rosegaar is het volledig met Van Loon eens: “De auto klinkt zo bruut. De mapping van de motor is perfect, dus we kunnen het volledig bereik benutten. Tijdens de Dakar mogen we met een grotere restrictor rijden, dus daarmee kunnen we sneller. Die hebben we gisteren ook even getest, maar dat is echt een wereld van verschil. Deze auto is snel, maar de auto in Dakar is bloedsnel. Ik denk dat Overdrive Racing flinke stappen heeft gezet de afgelopen periode en momenteel een sterke, competitieve auto heeft. Ik ben ook erg benieuwd waar wij staan vrijdagmiddag.”

De OiLibya Rallye du Maroc trapt morgenmiddag af met een korte proloog. Daarna zet de rally koers richting Erfoud waar op vrijdag de finish is.

Gallery

Max finisht als tweede in debuutweekend F3
Max in Hockenheim vijfde na moeilijke tweede race
Vanthoor ook snelste in warm-up
Van Loon 80 kilometer zonder remmen
Bernie Ecclestone treedt per direct terug uit Formule 1-bestuur
VKV City Racing geeft jong  talent de ruimte
Net geen podium voor Tom Coronel tijdens WTCC-races Japan
Top 10-klassering Van Loon ondanks lekke band en brandwonden
Financiele boost voor Sauber: contract verlengd met Telmex