donderdag, 15 December 2016 10:41

TCR Benelux - Zes meetings, vijf verschillende circuits

Kronos Events lichtte enige tijd geleden al de grote lijnen toe van wat de kalender van TCR Benelux 2017 zou inhouden. Zoals vaak het geval is, is het finaliseren van een sportkalender een zaak van enig puzzelwerk en schuiven met wat datums.

Zo vindt de start van TCR Benelux 2017 nog steeds plaats het weekend van 22 en 23 april, maar wel op Circuit Spa-Francorchamps met de genaamde TCR Benelux Trophy, een organisatie van Kronos Events, waarin ook plaats is voor de eerste race van het Belcar Endurance Championship.

De tweede etappe van TCR Benelux wordt betwist op Circuit Park Zandvoort. Op 19, 20 en 21 mei slaat TCR Benelux de tenten op in de paddock van het Nederlandse circuit voor het Zandvoort Race Festival.

Het Zolderse New Race Festival wordt dus verschoven naar 3 en 4 juni om er op de Limburgse piste tijdens Round 3 van TCR Benelux het weekend te delen met Blancpain GT Series Sprint Cup en opnieuw Belcar.

Voor Round 4 keert TCR Benelux op 15 en 16 juli een tweede keer naar Circuit Zolder voor de genaamde Zolder Superprix, een organisatie van V-Max Racing Management van Dick van Elk, alwaar TCR nogmaals track time deelt met Belcar en ook de Nederlands getinte Super Car Challenge.

Na een deugddoende vakantie, volgt op 22 en 23 september Round 5 met de Kronos 10 Hours op het Circuit Jules Tacheny de Mettet en krijgen de deelnemers in de paddock het gezelschap van de vrienden van de European VW Fun Cup.

Round 6 en de finale van het tweede seizoen van TCR Benelux wordt betwist op het Nederlandse TT Circuit Assen onder de vlag van Formido Final Races, een andere organisatie van V-Max Racing Management. In principe zullen we dan de namen kennen van de kampioen(en) van TCR Benelux 2017. Nu de kalender bekend is, kunnen we al verklappen dat er zich heel wat kandidaten aanbieden en werken aan een stevig programma in de tweede titelstrijd van TCR Benelux. Het aftellen naar 22-23 april is begonnen…

Kalender TCR Benelux 2017

22-23 april – TCR Benelux Trophy – Circuit Spa-Francorchamps
19-20-21 mei - Zandvoort Race Festival – Circuit Park Zandvoort
3-4 juni – New Race Festival Blancpain GT Series – Circuit Zolder
15-16 juli – Zolder Superprix – Circuit Zolder
23-24 september – Kronos 10 Hours of Mettet - Circuit Jules Tacheny de Mettet
21-22 oktober – Formido Final Races - TT Circuit Assen

Gallery

Tweede plaats op Red-Bull-Ring beste GP2-resultaat Rowland en terugkeer op podium voor MP Motorsport
Preview op de ABC Supply Wisconsin 250 op de Milwaukee Mile
Nieuw TCR weekend, nieuwe kans voor Bas Schouten!
Max sluit eerste kwalificatie af met sterke vierde tijd
6H Spa: 1H: Audi stevig aan de leiding - Toyota niet kansloos
Maxime Martin overtuigend naar eerste DTM-zege, Mercedes weer kansloos
IndyCar zoekt vervangende race voor geannuleerde seizoensopener in Brazilië
BMW toont eerste sneak peek van nieuwe M4 DTM
Preview op de 98ste Indianapolis 500