dinsdag, 13 December 2016 10:42

Unieke toeleverancier voor benzine in TCR Benelux 2017

Zoals ondertussen geweten is, pleegt Kronos Events constant overleg met RACB Sport en niet op zijn minst met de betrokken TCR-teams. Zo werd gedurende het afgelopen seizoen regelmatig advies gevraagd aan de teams voor het bijsturen van bepaalde regels. Ook voor wat 2017 betreft nam Kronos Events met de betrokken partijen plaats rond de tafel. Eén van de punten die duidelijk werden doorgesproken had betrekking op het type benzine dat zal gebruikt worden in TCR Benelux 2017.

Voor de start van het voorbije seizoen had RACB Sport op vraag van de teams in het reglement neergeschreven dat gebruik werd toegelaten van benzine die in de handel te verkrijgen was. Hiertoe bepaalde RACB Sport voor elke meeting een specifiek benzinestation op het te bezoeken circuit of in de nabijheid ervan.

“Het is gebleken dat de benzine 98 octaan die aangeboden werd in de verschillende stations, afwijkende specificaties vertoonde. Deze verschillen zijn aanvaardbaar voor een gewone standaard-auto, maar vragen een grondige aanpassing van sommige motoren van onze TCR-auto’s,” stellen de technici van RACB Sport. “Om steeds dezelfde specificaties te verkrijgen en aanpassingen te vermijden, hebben wij in akkoord met alle teams besloten om voortaan benzine te voorzien, die speciaal voor gebruik in competitie wordt ontwikkeld. Deze zal tijdens alle meetings van TCR Benelux door hetzelfde bedrijf worden aangeleverd en dat kan de onderlinge strijd op de piste alléén maar ten goede komen.”

RACB Sport en Kronos Events zullen in nauw overleg een lastenboek opstellen en dat overmaken aan gespecialiseerde bedrijven. Op basis van een aanbesteding zal er uiteindelijk gekozen worden voor één toeleverancier. Deze toeleverancier zal instaan voor het aanleveren van de benzine naar de zes meetings die voorzien worden op de kalender van TCR Benelux 2017.

Gallery

Max op P4 in tweede training Monaco: “We kunnen tevreden zijn”
Max sluit waardevolle eerste testdag op Jerez af
Racing Diva's waarschijnlijk niet aan de start van 24H Dubai
Yelmer “Een weekeinde om snel te vergeten”
Russisch roulette voor Tom Coronel tijdens 6e FIA-WTCC raceweekend
Renault: "We zullen er staan in Australië"
Problemen bij Red Bull blijven aanhouden
Vier testsessies tijdens het seizoen