donderdag, 22 December 2016 10:15

Formule V8 3.5 stuurt aan op overleg met FIA

Formule V8 3.5-baas Jaime Alguersuari senior dringt bij de internationale autosportbond FIA aan op een spoedberaad met afvaardigingen van de overige grote opstapklasses. De immer stijgende kosten zouden het belangrijkste agendapunt zijn. Alguersuari pleit voor maatregelen om de kosten voor de coureurs naar beneden te brengen.

De Spanjaard verklaarde aan Autosport: "Dit grote probleem beperkt zich niet tot de World Series Formule V8 3.5, het is een probleem voor alle opstapklasses. Het Europese kampioenschap Formule 3, de GP3, de GP2 en wij hebben hetzelfde probleem, namelijk de ouders. Daar zit de crux, wat ouders bereid zijn om te investeren in de loopbaan van hun kind."

"Het gemiddelde budget dat ouders te spenderen hebben om iemand een seizoen in een van onze series te laten rijden bedraagt rond de 700.000 euro. Twee tot zes jaar geleden was het makkelijk om coureurs te vinden die 1,3 miljoen tot 2 miljoen euro te besteden hadden. Dat is nu onmogelijk. De economische situatie zorgt ervoor dat mensen heel voorzichtig zijn."

"De situatie is erg schrijnend en ernstig. In mijn ogen zou de FIA een overleg met de promotors van de GP2, de Formule 3, de GP3 en de World Series moeten organiseren om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen met betrekking tot de kosten. De kosten vormen nu een breekpunt. Dat, en er zijn tegenwoordig te veel opstapklasses."

Gallery

FIA steekt stokje voor terugkeer van Piquet
Tom Coronel zegeviert tijdens FIA-WTCC-races Marokko!
Chevrolet toont als eerste zijn aero kit voor 2015
Rebellion Racing bevestigt Nick Heidfeld en Mathias Beche
Enzo Ide geplaagd door elektronisch probleem
SFHR vindt nieuwe hoofdsponsor voor race in Houston
Max begint de dag op Silverstone verrassend goed
Waarom kiest Lotus voor dubbele neus?
24H Daytona: Ook Mike Rockenfeller aan de start