donderdag, 22 December 2016 10:15

Formule V8 3.5 stuurt aan op overleg met FIA

Formule V8 3.5-baas Jaime Alguersuari senior dringt bij de internationale autosportbond FIA aan op een spoedberaad met afvaardigingen van de overige grote opstapklasses. De immer stijgende kosten zouden het belangrijkste agendapunt zijn. Alguersuari pleit voor maatregelen om de kosten voor de coureurs naar beneden te brengen.

De Spanjaard verklaarde aan Autosport: "Dit grote probleem beperkt zich niet tot de World Series Formule V8 3.5, het is een probleem voor alle opstapklasses. Het Europese kampioenschap Formule 3, de GP3, de GP2 en wij hebben hetzelfde probleem, namelijk de ouders. Daar zit de crux, wat ouders bereid zijn om te investeren in de loopbaan van hun kind."

"Het gemiddelde budget dat ouders te spenderen hebben om iemand een seizoen in een van onze series te laten rijden bedraagt rond de 700.000 euro. Twee tot zes jaar geleden was het makkelijk om coureurs te vinden die 1,3 miljoen tot 2 miljoen euro te besteden hadden. Dat is nu onmogelijk. De economische situatie zorgt ervoor dat mensen heel voorzichtig zijn."

"De situatie is erg schrijnend en ernstig. In mijn ogen zou de FIA een overleg met de promotors van de GP2, de Formule 3, de GP3 en de World Series moeten organiseren om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen met betrekking tot de kosten. De kosten vormen nu een breekpunt. Dat, en er zijn tegenwoordig te veel opstapklasses."

Gallery

GT4 European Series klaar voor de Ardennen
Juncadella verliest punten in Zandvoort na straf
James Jakes keert terug in IndyCar met Schmidt Peterson Motorsports
Drie VW’s Golf in de TCR Benelux 2016 !
Dirk Werner en het BMW Sports Trophy Team Marc VDS bovenaan na kwalificaties
Frits van Amersfoort: “Met een Verstappen gebeurt altijd iets exceptioneels!”
Audi onthult nieuwe RS5 DTM bolide voor 2014
Kimi Raikkonen in Ferrari kleuren gespot
Veel vernieuwingen bij seizoenstart ACNN