donderdag, 22 December 2016 10:15

Formule V8 3.5 stuurt aan op overleg met FIA

Formule V8 3.5-baas Jaime Alguersuari senior dringt bij de internationale autosportbond FIA aan op een spoedberaad met afvaardigingen van de overige grote opstapklasses. De immer stijgende kosten zouden het belangrijkste agendapunt zijn. Alguersuari pleit voor maatregelen om de kosten voor de coureurs naar beneden te brengen.

De Spanjaard verklaarde aan Autosport: "Dit grote probleem beperkt zich niet tot de World Series Formule V8 3.5, het is een probleem voor alle opstapklasses. Het Europese kampioenschap Formule 3, de GP3, de GP2 en wij hebben hetzelfde probleem, namelijk de ouders. Daar zit de crux, wat ouders bereid zijn om te investeren in de loopbaan van hun kind."

"Het gemiddelde budget dat ouders te spenderen hebben om iemand een seizoen in een van onze series te laten rijden bedraagt rond de 700.000 euro. Twee tot zes jaar geleden was het makkelijk om coureurs te vinden die 1,3 miljoen tot 2 miljoen euro te besteden hadden. Dat is nu onmogelijk. De economische situatie zorgt ervoor dat mensen heel voorzichtig zijn."

"De situatie is erg schrijnend en ernstig. In mijn ogen zou de FIA een overleg met de promotors van de GP2, de Formule 3, de GP3 en de World Series moeten organiseren om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen met betrekking tot de kosten. De kosten vormen nu een breekpunt. Dat, en er zijn tegenwoordig te veel opstapklasses."

Gallery

Mercedes-directeur gematigd positief: "We weten waar we staan na..."
Lotus moet laatste testdag inkorten
VKV City Racing: Max wil gewoon plezier hebben
Kalender 2014 World Series by Renault onthuld door organisatie
Vitaly Petrov tekent deal met Mercedes: "Belangrijke waarde voor Mercedes"
Max dinsdagochtend op Red Bull Ring naar P3
Mercedes-coureurs zwaar gestraft; Toto Wolff schrijft de frustratie van zich af
Livery auto en ook Max klaar voor Zandvoort Masters
Elektronicaprobleem nekt polesitter Max in race 2 Hockenheim