dinsdag, 08 November 2016 13:10

Wat nu voor Formule V8-kampioen Dillmann?

Tom Dillmann veroverde afgelopen weekend de titel in de Formule V8 3.5. Door een zege in de laatste race van het seizoen wist hij Louis Deletraz nog voorbij te steken in de stand en zo zijn eerste kampioenschap sinds 2010 op zijn naam te schrijven. Toen was hij de beste in de Duitse Formule 3.

Het valt echter te bezien of deze Formule V8-titel hem nu verder helpt. Dillmann is alweer 27 jaar en een toekomst in de Formule 1 lijkt niet voor hem weggelegd. Van de GP2 heeft hij al eens geproefd en dat was, afgezien van een enkele overwinning in 2012, geen doorslaand succes.

Dillmann heeft vorig jaar uitstapjes gemaakt naar het World Endurance Championship en de GT-racerij. Daar liggen voor hem ook de beste kansen om zijn brood te verdienen in de autosport. De Fransman is geen toptalent, maar wel een doorzetter en een harde werker.

Eigenlijk is Deletraz de enige uit het Formule V8-veld van afgelopen seizoen die het hogerop kan schoppen. De 19-jarige zoon van Jean-Louis Deletraz had zijn eigen kansen echter veel meer goed kunnen doen door dit jaar het kampioenschap te winnen. Dat liet de jonge Zwitser na.

Mogelijk zet hij deze winter de stap naar de GP2. Egor Orudzhev maakte met vijf zeges eveneens aardig wat indruk en zijn Russische nationaliteit kan een pré zijn, maar hij is ook 'al' 21 jaar. Op die leeftijd zijn de grootste talenten tegenwoordig al doorgebroken in de Formule 1.

Gallery

6H Spa: 1H: Audi stevig aan de leiding - Toyota niet kansloos
Oschersleben tot 2016 op de DTM kalender
Na mist komt...Pascal Wehrlein, die naar eerste pole position stormt
Max zet ongekende zegereeks voort met winst op de Norisring
‘Dingetje’ kost Van Loon seconden op proloog
Glock pakt allereerste DTM-overwinning, zege met Nederlands tintje
Ook in hongarije weer punten voor srensen en MP Motorsport
Dominante Wittmann wint op de Nurburgring, titelkandidaat Ekström valt uit
Van der Zande/ Schultis winnen Le Mans Prototype klasse in Detroit