dinsdag, 08 November 2016 13:10

Wat nu voor Formule V8-kampioen Dillmann?

Tom Dillmann veroverde afgelopen weekend de titel in de Formule V8 3.5. Door een zege in de laatste race van het seizoen wist hij Louis Deletraz nog voorbij te steken in de stand en zo zijn eerste kampioenschap sinds 2010 op zijn naam te schrijven. Toen was hij de beste in de Duitse Formule 3.

Het valt echter te bezien of deze Formule V8-titel hem nu verder helpt. Dillmann is alweer 27 jaar en een toekomst in de Formule 1 lijkt niet voor hem weggelegd. Van de GP2 heeft hij al eens geproefd en dat was, afgezien van een enkele overwinning in 2012, geen doorslaand succes.

Dillmann heeft vorig jaar uitstapjes gemaakt naar het World Endurance Championship en de GT-racerij. Daar liggen voor hem ook de beste kansen om zijn brood te verdienen in de autosport. De Fransman is geen toptalent, maar wel een doorzetter en een harde werker.

Eigenlijk is Deletraz de enige uit het Formule V8-veld van afgelopen seizoen die het hogerop kan schoppen. De 19-jarige zoon van Jean-Louis Deletraz had zijn eigen kansen echter veel meer goed kunnen doen door dit jaar het kampioenschap te winnen. Dat liet de jonge Zwitser na.

Mogelijk zet hij deze winter de stap naar de GP2. Egor Orudzhev maakte met vijf zeges eveneens aardig wat indruk en zijn Russische nationaliteit kan een pré zijn, maar hij is ook 'al' 21 jaar. Op die leeftijd zijn de grootste talenten tegenwoordig al doorgebroken in de Formule 1.

Gallery

Mercedes snelste op derde testdag, BMW toont spierballen
Renger van der Zande met Martini-Starworks naar Laguna Seca
Teleurstellend begin jubileum raceseizoen Tom Coronel bij openingsraces WTCC in Marokko
Stuurwiel RNT TCR Benelux - Acht rijders richting finale
Audi met vier Audi RS 5 DTM naar ITR-test op Hungaroring
KV Racing accepteert tweede plaats Mid-Ohio
Hitachi verlengt sponsorcontract met Team Penske
Sterke start F2 seizoen MPmotorsport dankzij p4 en p5 voor King in Bahrein
NEC-podium voor Dennis Olsen op Silverstone
Van der Ende en Ebner scoren pole posities in Competition102 GT4 European Series op Nürburgring