woensdag, 21 December 2016 22:12

Max Verstappen door NOC*NSF verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar

Max Verstappen door NOC*NSF verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar Foto: Arjan Broekmans

Op het Sportgala in de RAI in Amsterdam is Max Verstappen door de vakjury van NOC*NSF verkozen tot Sportman van het Jaar. De pas 19-jarige Nederlander beleefde, na een uitstekend debuutseizoen in 2015 bij Toro Rosso, in 2016 zijn definitieve doorbraak in de Formule 1 bij het team van Red Bull.

Verstappen werd in mei 2016 gepromoveerd van Scuderia Toro Rosso naar zusterteam Red Bull Racing en verraste vriend en vijand door prompt de eerste race in Barcelona te winnen. Hoewel zijn racestijl nog regelmatig ter discussie stond, mede door enkele verdedigende acties die al dan niet over de limiet waren, bevestigde de Red Bull-protégé in meerdere races zijn talent. Het meest in het oog springend was misschien wel de regenrace in Brazilië, waar de Nederlander zich ondanks een verkeerde bandenkeuze van zijn team, in het laatste kwart van de race van plek 16 naar de derde plek wist te knokken.

Andere genomineerden waren zwemmer en olympisch kampioen op de 10 kilometer open water Ferry Weertman, olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijselberghe, wielrenner Tom Dumoulin en schaatser Sven Kramer. Verstappen won echter als eerste autocoureur ooit de felbegeerde Jaap Eden-award.

Gallery

Vanthoor pakt pole in zijn achtertuin
Ecclestone niet opgezet met wintertest
Vijfentwintig wagens voor achtste jaargang ADAC GT Masters
Max onbedreigd naar eerste winst in Europese F3
Wittmann snelste in eerste vrije training, Petrov crasht op Zandvoort
Wat kost een TCR-auto ? Wanneer zijn de TCR-auto’s beschikbaar ?
Bernhard ten Brinke wacht uitdagende mix in Spanje
Preview op de 98ste Indianapolis 500
Tom Coronel sterk in regenrace Slowakije
"Push him out!" incident krijgt een staartje; 'zware straf voor Audi'