donderdag, 18 May 2017 07:22

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux @ Jumbo Familie Racedagen Zandvoort driven by Max Verstappen

Met het eerste raceweekend in Spa nog maar net achter ons, trekken alle teams en piloten naar het Noorden richting Circuit Zandvoort. Hier wordt de tweede ronde van het Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kampioenschap verreden tijdens de Jumbo Familie Racedagen. Niemand minder dan jong Formule 1 talent Max Verstappen ontvangt ons met open armen op 'zijn' Zandvoort.

"Vorig jaar was het event geslaagd met meer dan 100.000 bezoekers, hopelijk komen er dit jaar nog meer fans. Ik kijk er echt naar uit!" vertelde een enthousiaste Max Verstappen. Tussen de verschillende races door zal hij demonstraties geven in zijn Red Bull F1 bolide.

De snelle Porsche GT3 Cup's zullen ronde na ronde de Tarzanbocht induiken om ons van spannende race actie te voorzien. Vrijdag beginnen de teams aan de vrije trainingen en op zaterdag zullen de kwalificaties en eerste race verreden worden. De tweede sprint wedstrijd volgt op zondag.

Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) leidt momenteel het kampioenschap voor zijn Nederlandse concurrent Xavier Maassen (DVB Racing). De Turk Ayhancan Guven (Toksport WRT) vervolledigt de top 3 in de A klasse. Maassen kijkt enorm uit naar zijn thuismatch en mikt op een overwinning in Zandvoort.

In het B klassement leidt Glenn Van Parys (Belgium Racing) na een mooie debuut race in Spa, voor Pierre Piron (Mediacom) en John De Wilde (Speedlover). Menno Van De Grijspaarde (GP Elite) won knap de eerste race in Spa, dat belooft voor aankomende race in eigen land.

Zullen de Nederlanders schitteren op hun thuiscircuit of wordt het toch een buitenlandse piloot die de overwinning in de wacht sleept? Kortom; een spannend raceweekend om niet te missen!

Gallery

Tal van Belgische en Nederlandse kanshebbers in 24-uursrace Nürburgring
Meindert van Buuren in World Series by Renault: "Zo'n kans nooit laten liggen"
Lotus niet enige team dat eerste test mist
Dams is vijfde team in Formule E
“Double Duty” voor Van der Zande in Detroit
Champ Car hield bij bouw Panoz DP01 rekening met mogelijke fusie
Max: “We zullen zien wat er in Monaco gebeurt”
24U van Le Mans | Audi wil de strijd der giganten winnen!
Audi zit in zijn maag met eliminatie: "Dit had nooit mogen gebeuren"