donderdag, 18 May 2017 07:22

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux @ Jumbo Familie Racedagen Zandvoort driven by Max Verstappen

Met het eerste raceweekend in Spa nog maar net achter ons, trekken alle teams en piloten naar het Noorden richting Circuit Zandvoort. Hier wordt de tweede ronde van het Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kampioenschap verreden tijdens de Jumbo Familie Racedagen. Niemand minder dan jong Formule 1 talent Max Verstappen ontvangt ons met open armen op 'zijn' Zandvoort.

"Vorig jaar was het event geslaagd met meer dan 100.000 bezoekers, hopelijk komen er dit jaar nog meer fans. Ik kijk er echt naar uit!" vertelde een enthousiaste Max Verstappen. Tussen de verschillende races door zal hij demonstraties geven in zijn Red Bull F1 bolide.

De snelle Porsche GT3 Cup's zullen ronde na ronde de Tarzanbocht induiken om ons van spannende race actie te voorzien. Vrijdag beginnen de teams aan de vrije trainingen en op zaterdag zullen de kwalificaties en eerste race verreden worden. De tweede sprint wedstrijd volgt op zondag.

Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) leidt momenteel het kampioenschap voor zijn Nederlandse concurrent Xavier Maassen (DVB Racing). De Turk Ayhancan Guven (Toksport WRT) vervolledigt de top 3 in de A klasse. Maassen kijkt enorm uit naar zijn thuismatch en mikt op een overwinning in Zandvoort.

In het B klassement leidt Glenn Van Parys (Belgium Racing) na een mooie debuut race in Spa, voor Pierre Piron (Mediacom) en John De Wilde (Speedlover). Menno Van De Grijspaarde (GP Elite) won knap de eerste race in Spa, dat belooft voor aankomende race in eigen land.

Zullen de Nederlanders schitteren op hun thuiscircuit of wordt het toch een buitenlandse piloot die de overwinning in de wacht sleept? Kortom; een spannend raceweekend om niet te missen!

Gallery

Will Power hecht nog weinig waarde aan dominantie op Barber
Techniek spelbreker voor Van der Zande in Road America.
Mercedes maakt de dienst uit met Wickens en Di Resta
Podium in zicht op Nogaro
Van Loon maakt smak van zes meter in ravijn
Van Amersfoort Racing-coureur in actie tijdens de Formula 3 Masters Zandvoort
Snelste tijd voor Max op Red Bull Ring in middagsessie
Klaar voor de start: voorbeschouwing 24H BARCELONA (4-6 september 2015)