maandag, 05 March 2018 16:31

Ralph Boschung stapt in bij MP Motorsport voor tweede F2-seizoen

Ralph Boschung stapt in bij MP Motorsport voor tweede F2-seizoen Foto: Dutch Photo Agency

De Zwitserse coureur Ralph Boschung heeft bij MP Motorsport getekend voor het komende seizoen in de Formule 2. Het wordt voor Boschung zijn tweede jaar in de klasse, nadat hij in 2017 veelbelovend debuteerde.

Boschung maakt de overstap naar MP Motorsport nadat hij in november 2017 een succesvolle testdag in Abu Dhabi met het team voltooide.

“Ik ben erg blij dat ik met MP Motorsport mijn tweede seizoen in de Formule 2 inga”, aldus Boschung. “Tijdens onze testdag op Yas Marina hebben we uitstekend samengewerkt, wat me het vertrouwen geeft dat we in 2018 goed kunnen presteren. Met de nieuwe F2-auto zijn de kansen voor iedereen gelijk, en MP heeft de mensen in huis om het beste uit een nieuw chassis te halen. Het wordt een geweldig seizoen.”

“Het is geweldig dat Ralph deel gaat uitmaken van ons F2-team”, vertelt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “In zijn eerste F2-seizoen heeft hij goede snelheid aan de dag gelegd. Ik weet zeker dat we die snelheid kunnen inzetten voor een reeks solide resultaten. Onze naseizoenstest met Ralph ging erg goed. We zijn ervan overtuigd dat we op die vorm kunnen voortbouwen en regelmatig punten kunnen scoren in het komende seizoen.”

Vorig jaar debuteerde Boschung in de Formule 2, een veelbelovend seizoen waarin de Zwitser 11 punten behaalde. Een zevende plaats op de Red-Bull-Ring was zijn beste resultaat. In 2015 en 2016 reed Boschung twee seizoenen in de GP3, met een overwinning op diezelfde Red-Bull-Ring als hoogtepunt. Boschungs eerste twee seizoenen in de autosport resulteerden in een overwinning en 14 podiumplaatsen in het Duitse ADAC Formel Masters-kampioenschap.

Gallery

Rosberg sluit testweek af met kanontijd
Aantrekkelijke kortingen tijdens voorverkoop Historic Grand Prix Zandvoort
Techniek spelbreker voor Van der Zande in Road America.
Kalender 2014 World Series by Renault onthuld door organisatie
Pascal Wehrlein wil oorlog met Audi: "Koop vooral geen auto van hen"
Max maakt op Rockingham voor het eerste kennis met Formule 1-auto
Geef Max de ruimte voor fouten, daar leert hij van
Van Loon 80 kilometer zonder remmen