zondag, 04 March 2018 23:35

Charles Weerts, kampioen in Formula 4 UAE!

Twee dagen na zijn 17de verjaardag schonk Charles Weerts zichzelf een schitterend geschenk door op zaterdag de titel in de Formula 4 United Arab Emirates te veroveren. Na de maat te hebben genomen van David Schumacher is Weerts nu hypergemotiveerd om een tweede seizoen in het Duitse ADAC Formel 4 aan te vangen.

Door pas op zijn 13de een eerste volledige seizoen in het karten af te werken stapte Charles Weerts pas relatief laat in de autosport. Sindsdien haalt de jongeman echter alles uit de kast om de verloren tijd in te halen. Tijdens zijn drie jaar in het karten nam hij het op tegen alle internationale referenties, door eerst het Duitse en nadien het Europese en wereldkampioenschap af te werken. In 2017, op zijn 16de, stapte hij over naar de eenzitterij. Het resultaat: een tweede plaats bij de Rookies van de ADAC Formel 4, de hoogstaande Duitse competitie voor beginnende eenzitterrijders. Een veelbelovend, doch discreet debuut, dat de jonge kerel snel wou bevestigen.

“Om mijn tweede seizoen in de ADAC Formel 4 voor te bereiden heb ik me ingeschreven het Formula 4 United Arab Emirates-kampioenschap”, aldus de jongeman uit Aubel. “Met zes meetings en vier wedstrijden per weekend, naast de vele testritten, is dit een ideale formule voor wie veel wil rijden.”

Het hele winterseizoen lang, dat werd afgewerkt op het F1-circuit Yas Marina in Abu Dhabi en de Dubai Autodrome, zat de jonge Belg mee voorin. “Ik wist de allereerste wedstrijd meteen te winnen, wat me onmiddellijk veel vertrouwen gaf”, gaat Charles verder. “Maar samen met mijn team Dragon Motopark zijn we steeds hard blijven werken, om zo voortdurend progressie te maken. Race na race kon ik me meer focussen, mijn banden beter benutten, betere starts neerzetten…”

Het resultaat was er dan ook naar. Voor de start van de laatste meeting, dit weekend in Dubai, had Charles 13 punten voorsprong op een zekere… David Schumacher, zoon van ex-F1-rijder Ralf en dus de neef van zevenvoudig wereldkampioen Michael. “Er waren nog 100 punten te verdelen, dus we wisten allebei dat alles nog mogelijk was…”, stelde de voormalige rijder van de WRT Karting Academy. “Tuurlijk was er druk, maar ik voelde dat ik die aankon. Ik veroverde meteen de twee pole posities, waarna ik alle vier de wedstrijden op mijn naam schreef. Dus ook de twee races die ik van op de derde startrij moest beginnen, want daar werd de top-6 van de startgrid bepaald door de omgekeerde uitslag van de vorige race.”

Door de druk perfect te weerstaan stak Charles Weerts tijdens deze laatste meeting met kop en schouders boven iedereen uit. Met een totaal van acht overwinningen en 16 podia op 23 betwiste wedstrijden heeft hij zijn titel zeker niet gestolen! En is hij ook helemaal klaar voor een tweede seizoen in de ADAC Formel 4…

“Ik ben heel blij met deze eerste titel en dat zorgt voor een enorme motivatie. Ik besef uiteraard dat de concurrentie in het Duitse kampioenschap sterker zal zijn. Ik maak er opnieuw deel uit van het team Van Amersfoort Racing, een renstal waar onder andere ook Laurens Vanthoor carrière maakte. Mijn doel is duidelijk: ik wil podiumplaatsen en overwinningen. Maar eerst gaan mijn entourage en ik dit eerste hoogtepunt uit mijn carrière toch een beetje vieren!”

Gallery

Kick-off van TCR Benelux op 15 oktober op Circuit Jules Tacheny de Mettet
MP Motorsport keert in Monaco terug op GP2-podium dankzij briljante prestatie Sergio Canamasas
Massa: "Fernando is Kimi te snel af"
Zwaar begin voor Tom Coronel tijdens WTCC 2015
Max op P4 in tweede training Monaco: “We kunnen tevreden zijn”
“Ed Carpenter Racing en SFHR fuseren volgend jaar tot één team”
Andrea Barlesi zet zinnen op 24H Nürburgring en VLN
Max past stoeltje van zijn Florida Winter Series auto
Coureur Tom Coronel op podium tijdens Chinese ronde van FIA-WTCC 2016